onsdag 25 maj 2011

Sparris tider

Godmorgon.


Det är säsong för vår goda sparris nu,så gott att grilla på lite lätt eller bara koka upp i lite lätt saltat vatten,den är även god att äta rå som den är med lite dipp. Vi frossar varje dag av god färsk sparris,lite färsk timjan gör också susen på en sallad till maten,det är helt klart min favorit bland färska kryddor.



Varför inte tvätta sig med en härlig tvål efter eller före matlagningen,den här tvålen kommer från den fina butiken Lavendel & Lantliv i bergby.






Tvålen har en fin brun färg och doftar underbart gott.

Ha nu en fin onsdag och sköt om varandra.

Ninni.









7 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Håller med om att Sparris å underbart gott. Sparrissoppa är en riktig favorit.. Ha en fin dag i blåsten!
Kram Pia

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad gott med sparris.Bara så himla gott.Ha en skön onsdag rara du .Kraaam Rita ♥

Hammarsbacken sa...

Har aldrig ätit sparris. Bara sparrissoppa då förståss och det är ju gott som bara den. Måste prova grilla sparris nästa gång vi grillar.
Ha det bäst. Kram Sonja.

Hammarsbacken sa...

Hej igen. Hinner nog inte med till Tant Elwira. Men gärna en annan gång. Kram Sonja.

STENLYCKA sa...

Ja det är så gott med sparris, men grillat har jag aldrig gjort, får pröva det när vädret blir bättre.. nu har man ingen lust att sitta ute och grilla för det blåser något förskräckligt här.
Kram och ha en bra kväll!
Raina

Anonym sa...

Timjan är min favorit speciellt till rostade rotsaker. Sparris brukar vi också grilla.
Vi kan väl bestämma en söndag framöver och åka till Villa antik dom ska ha gårdsloppis där på söndagarna över sommaren.
Kram Eva-Lena

Viola sa...

Bara älskar färsk sparris, gärna det enkla...en smörklick till :) ha det gott, kramen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...