fredag 27 mars 2009

Tillbaka


Hej på er
Jag är tillbaka,mår lite bättre nu efter allt strul som jag har haft med valpköpare.tack för alla goa kommentarer från er det värmer ska ni veta.
Det som har hänt är att en av valpköparna ringde o sa att valpen hade fått kramper så dom hade fått åka till vetriären med henne,dom tog en hel massa prover men allt var bra hittade alltså inget fel på henne,men det kostade dom 2500.-.
dom ringde till mig o ville ha tillbaka halva köpe summan,nej det går inte sa jag utan det jag kan erbjuda är att ni kommer tillbaka med hunden och att ni får alla pengarna tillbaka eller så kan jag hjälpa till med vetrinärskostnaden. nej aldrig i livet svarade dom vi vill ha hunden kvar, men vi vill ha tillbaka halva köpe summan.
Vilka konstiga människor tycker jag,men efter mycke om o men så kom vi överens om att jag skulle betala vetrinärskostnaden på 2500.- men dom ville dessutom att vi skulle skriva ett kontrakt på att om hunden dör så vill dom ha alla pengarna tillbaka,med det tänker jag inte gå med på, dom säger att dom inte drar sig för att gå vidare med det här.
Är det någon som har erfarenhet av sånt här så är jag tacksam för åsikter.
Ja nog om detta, det vackra lavendel hjärtat har jag sytt i linne tyg o spets o fyllt med härlig lavendel o dekorerat det med sötvattens pärlor,det finns att beställa på min nya blogg design ninni .
På nästa bild ser ni en härlig rosmarin planta i zinkkruka som jag fått av Jessica som har butiken Tant Elwira,den stod på min trapp när jag kom hem från jobbet ,tack Jessica du är alltid så snäll o go.


6 kommentarer:

Nettan sa...

Men vad tråkigt med allt krångel av köpare.
Tycker att dom ska va glada att du erbjöd dig att betala vetrinärskostnaderna el. att de fick pengarna tebax & du hunden.
Du kunde ju inte veta att hunden skulle bli dålig =0(.

Sen så hoppas man ju att de har en försäkring som utfaller om hunden går bort.
De kan de ju inte belasta dig med det??!!

Usch vilka människor =0(.
Men stå på dig & ge dig INTE !!

Önskar dig en skön Helg !
Kram Nettan

Willewira sa...

Hej!

Vilken röra!!
Och vad tråkigt!

Det är ju inget fel på hunden och då förstår jag inte varför de ska ha pengarna tillbaka?
Men det bästa du kan göra är väl att själv kolla upp dina rättigheter. Vet inte vad konsumentverket, avelsföreningar etc säger. Men de har säkert bra råd i fall som detta.

Hoppas att allt ordnar sig till det bästa. Håller tummarna!

Vad mycket fint trådarbete du gjort! Och hjärtskålen - så söt!

Önskar dig en bra dag!
kram Willewira

Anonym sa...

Hej
fy va tråkigt med struliga köpare...Ni skrev väl nåt kontrakt när ni sålde valpen? Brukar du försäkra dem el är det upp till köparen??
Länge sen jag höll på med avel men jag försäkrade alltid mina bebisar o så fick köparen överta försäkringen(betala den förstås me) då visste jag att de va försäkrade ialla fall 1 år.
De måste ju tycka mycke om valpen när de vill behålla den trots ditt erbjudande, du ska se att de löser sig på ett bra vis!
Ha en mysig helg o Du, härligt att du är tillbaka på bloggen
EwaR

Vita små hjärtan sa...

Herregud vilket folk det finns. Det kan de väl ändå inte begära. Fint du gjort, och välkommen tillbaka. Kram

essemia sa...

Folk måste lära sig att dom ska försäkra sina djur. Har man råd att skaffa sig hund så har man råd till det. Man kan aldrig veta om ett djur blir sjukt eller inte. Det finns så mycket konstigt folk men det här tar priset tycker jag. Det kan ju mycket väl vara köparna själva som gjort sig skyldiga till kramperna. Ja, ja, jag hoppas det orndar sig för dig.
Hoppas också att helgen blir bra.
Kram Elzie

Viveka i Bläckhornet sa...

Men det var det konstigaste jag hört. Nej inte ska du skriva nåt sånt utan vill de ersättning så ta tillbaka valpen så får de köpa någon annastans. skriv och berätta hur det gick.

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...