tisdag 30 november 2010

Små fåglarnas mat

Godmorgon.

Jag har fixat till lite fin mat till fåglarna,smälte kokosfett och blandande i fågelfrön och hällde i det i ros formen.

Kan tänka mig att det bli ett fasligt pickande på dessa rosor,men det behöver dom små fina fåglarna nu när det är så kallt och mycket snö.
Kram o ha en fin onsdag.

ninni.


Mera hall

Hej igen
Ja då har jag tagit lite nya bilder på vår första hall eller veranda,ett par gamla skridskor som jag fyndat på loppis har fått komma upp på väggen tillsammans med lite lummer.





Alla jackor tog jag bort när jag fotade,dom vill man inte se på,men tänk om det alltid var så här fint i hallen,men nej då här är det jackor och skor i drivor,men sånt är livet vore konstigt annars.
Imorgon ska jag visa vad jag har gjort till fåglarna.
Kram o ha en fin fortsatt tisdag.
ninni.




Tisdags tema hall

Hej
Först vill jag börja med att tacka alla goa människor där ute för ert fina stöd,ni är helt otroligt gulliga och jag känner mig mycket gladare igen.
Idag är det hall som tema i fabriken,jag har en gammal bild med jätte dålig kvalité här,men har inte hunnit med att ta några nya bilder då det var marknad hela lördagen och jobb hela söndag och måndag,men idag är jag ledig,kanske kommer med ett till inlägg under dagen från min andra hall.
Vår hund Emil mår mycket bättre nu,vet inte riktigt vad det var som var fel men nu är han precis som vanligt igen,veterinären hade stängt i fredags och igår jobbade jag hela dagen så vi har inte kommit iväg till någon veterinär men vi har bedömt det som icke akut,när vi har varit ute och gått med honom så har han trippat på och kissat och bajsat som vanligt,så vi behöver nog inte vara oroliga längre,men får ha ett vakande öga på vår gobit.
Ha nu en fin tisdag i vinter sverige.
kraaaaaaaaaaaaam!!!!
ninni.

måndag 29 november 2010

Tack!!!!

Tack alla goa där ute för ert stöd,en skit sak egentligen men man blir ledsen när någon skriver något elakt till en,jag tro det är många här ute i landet som har problem med stavningen och jag tänker på det varje dag jag sitter och skriver,blev det här rätt nu, täcker jag,det finns ett stavnings program här på bloggen men den tar inte alla ord,men det är nog lite slang ord som inte finns med,varje gång jag trycker på rättstavnings knappen och den säger inga stavfel hittades,blir man super glad ,men det händer inte ofta kan jag säga.
Hade inte tänkt göra något inlägg idag,men kunde inte låta bli efter allt stöd från er.
Så ett STORT TACK från mig till er alla goa där ute.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!

ninni.



söndag 28 november 2010

Stavfel!?

Hej
Hur fan orkar folk bry sig om allt,jag vet att jag är dålig på att stava men har alltid varit det,är liksom ordblind kan man säga,men det är vel huvud saken att man förstår varandra,inte sitter jag och kollar hur folk stavar inte,och blir man irriterad på det så behöver man inte läsa min blogg.

Advents stjärna

Godmorgon.

Min advents stjärna har fått komma upp på veranda dörren,föra julen var den grön,nu är den vit,gillar det bättre faktiskt.

Dom enda tomtar som får komma fram i år är nog dom här fina,ja det var söndags bilden från mig,kika gärna in på fabriken och inspireras av mer fina söndags bilder.

Kram o ha en fin dag,själv ska jag jobba hela dagen.

ninni.




lördag 27 november 2010

En riktig skitdag

Hej
Nu är vi hemma igen efter en dag ute,så himla fryssen nu så det är inte klokt,försäljningen var lite så där,det var mycke bättre förra året men som sagt var så var det ett riktigt skitväder,så det var inte många som stod ute i år med sina alster,men några vikingar var det som stod ute idag ,bla Ewa och hennes man som säljer månkarbosenap och som har kuriosaverkstaden i månkarbo,tack för en trevlig pratstund idag Ewa.
Nej nu blir det pizza och krypa ner under täcket.
Härligt!!!
Kram o ha en fin lördags kväll.
ninni.

Jul marknad idag

Godmorgon mina vänner.
Ja idag är det dags för årets julmarknad utan för Madame Nyberg i valbo,oj va det ska bli roligt,hoppas på mycke folk nu.
Just nu ser det ut så här på mitt köksbord,hyacinter i en gammal bakform och pepparkakor i den fina plåtburken.

Efter ett tips och förfrågan så har jag gjort en svart ängel till marknaden,en av mina favoriter.
Ja ha nu en underbart fin dag och besök gärna marknaden idag.
kram.
ninni.



fredag 26 november 2010

Krok och julblommor

Hej
Dom här krokarna kommer att finnas till försäljning på julmarknaden i morgon utan för Madame Nyberg i valbo,det är en jätte gammal bräda med tryckt siffra och gammal handsmidd spik för upphängning,50.- tar jag för dom.
Mina julblommor har börjat slå ut här hemma.

Underbara hyacinter ,här dom första jag köpte för i år,visst är det härligt!!!
Kram o ha en fin fredags kväll.
ninni.



Inslagna ljus

Godmorgon.
Jag ska nu sätta mig och ringa till veterinären så fort dom öppnar kl 8oo,vår hund Emil mår inte bra idag heller, så det är lika bra att åka in så dom får kolla upp honom.
Jag älskar vackra inslagna ljus,så dekorativt att bara ha ligga framme som här med lite kottar,ljus finns att köpa på marknaden för den som vill,det är långa fina ljus inslaget i silkes papper och gammalt bibelpapper från 17oo talet samt lite glitter,25 st tar jag för dom.
Nu får vi hålla tummarna för lilla Emil, att det inte är något allvarligt med honom.
Kram o ha en fin dag.
ninni.

torsdag 25 november 2010

Emil

Godkväll.
Jag slutade jobbet 19.10 ikväll och kom hem ca 19.30,åt lite mat och insåg sen att det är något som är fel med en av våra hundar,lilla goa Emil som är snart 6 år mår inte bra,jag känner mig helt klart frustrerad och sitter bara och väntar på att min man ska komma hem nu,hoppas det inte är något allvarligt.
Kram o ha en fin kväll.
ninni.

Frukt marmelad med fikon

Godmorgon.
Jag har kokat fruktmarmelad med fikon till julmarknaden som är nu på lördag den 27 november,det är gudomligt gott till ost och kex,en burk kostar 45.- och receptet håller jag hemligt så länge,det är mitt egna påhittade recept,så vi får se om jag släpper det någon gång fniss....
En vacker flaska i fattigmans silver har jag köpt på den fina gårdsbutiken Tant Elwira.

Vackert att ha som ljusstake också.
Ja idag blir det långdag på jobbet och i morgon är jag ledig så då blir det till att fixa det sista inför julmarknaden på lördag.
Så ha en underbart fin dag så hörs vi vidare!!!
ninni.



tisdag 23 november 2010

Mossbollar

Godmorgon.

Äntligen är jag av med den onda tanden,efter överläggning med tandläkaren så valde vi att dra ur den onda tanden,riktigt skönt att slippa den faktiskt.

Några fina mossbollar har jag iallafall knåpat ihop i helgen.

Kommer att finnas till försäljning på jul marknaden.

Idag börjar jag tidigt att jobba men slutar som vanligt kl 12.oo på onsdagar.


Så ha nu en fin onsdag så hörs vi.


kraaaaaaaaaaam!!!!!


ninni.


Advents pynt

Hej
Idag var det segt att få in bilderna på bloggen,men skam den som ger sig,idag är det advents inspiration som tema i fabriken,här kommer min tolkning av advents temat,men kolla jag har missat en bokstav i ordet advent,ja ja det får vara nu.
Den enorma julkulan kommer från Olsson & Jensen och inköpt på den fina gårdsbutiken Tant Elwira.




Under bordet står min gamla låda med böcker och tidningar.



Den vackra spiran kommer också från Tant Elwira,så himla fin.




Här bordet i sin helhet med en liten gran så klart.
Idag ska jag få komma till tandläkaren få se om dom kan fixa min onda tand,har lika ont forfarande så det bli en hel del värktabletter nu,lite frustrerande är det när jag var dit i fredags och fick den lagad,1000.- gick det på och sen har så ont så jag knappt kan äta,fy.......
Kram på er o ha en underbart fin tisdag.
ninni.






måndag 22 november 2010

Lite advent

Godmorgon.

Har börjat gjort lite advetsmys här hemma,ett litet ljus sitter i mitt koppställ.

En gran har fått komma in i köket.

Ja lite tidigt är det kanske,men jag kunde inte låta bli att pyssla till det lite.



Kram o ha en fin dag.

ninni.




söndag 21 november 2010

Tandvärk och söndagsbild

Hej på er.
Först vill jag tacka för alla goa kommentarer anngående reportaget i härligt hemma igår,men oj vad man blir självkritisk till det man ser och man kanske skulle behöva gå ner några kilon,fniss...... och oj va mycke förändringar det har blivit sedan reportaget gjordes i februari.
Ja ja nog om detta,jag var till tandläkaren och lagade en trasig tand i fredags och sen dess har jag så fruktansvärt ont i tanden så jag äter värktabletter hela tiden och har stans huvudvärk,låg nästan hela dagen igår och det blev inte mycke gjort ,jag som skulle pyssla med så mycke igår och det är inte mycke bättre idag heller,fy det är riktigt tråkigt.
Här kommer iallafall söndagsbilden från mig,kika även in i fabriken för mer inspiration.














Ljushusen är en favorit hos mig nu och så klart så har jag lite hyacinter tillsammans med spansk mossa och vanlig grön mossa.
Ja ha nu en fin dag nu ska försöka ha det själv så gott det går.
Kraaaaaam!!!!!
ninni.





lördag 20 november 2010

Kanel o reportage

Godmorgon.
Här i Gävle snöar det för fullt idag,lite mysigt är det allt.
Vad passar bättre en en massa tända ljus,köpte kaneldoftande ljus i går.


Och jag lovar ,det doftar underbart gott av ljusen.


Ja så var det dags igen då,nu kommer reportaget i aftonbladets bilaga , härligt hemma,ska bli himla spännande att se.
Kram o ha en fin helg!!!!!
ninni.




fredag 19 november 2010

Damernas värld 1947

Godmorgon.
Har fått tag på en sida ur damernas värld från 1947 som jag har gjort i ordning några ex till marknaden,fina att sätta i sovrummet eller på toa kanske,här i svart vitt.
Här i färg för den som gillar det,dom är i A4 storlek, ca.

Långa inslagna ljus i massor,klädd i silkes papper och gamalt bibelpapper,samt glitter.
Ja idag är jag ledig men ska till tandläkaren idag,inte roligt men ett måste.
Får se vad jag hinner med idag.
Glöm inte reportaget i morgon i aftonbladets bilaga härligt hemma.
Kram o ha en fin dag!!!!!
ninni.



torsdag 18 november 2010

Lite av varje

Godmorgon.
Ja det är bråda dagar nu inför julmarknaden,det är mycke som ska fixas och donas med,men himla kul är det.
Änglar i olika utföranden kommer att finnas till försäljning,här en som ser riktigt gammal ut,nästan lite stenig,Anna som jag ska stå på julmarknaden med var till mig igår och vi planerade en hel del till nästa lördag.

Nä nu ska jag duscha och sen ila iväg till jobbet.

Kram på er och ha en fin dag!!!

ninni.

onsdag 17 november 2010

Onsdag

Hej på er.
Jag är nu hemma från jobbet,slutar alltid 12 på onsdagar och det är himla skönt.
Visar lite bilder från köket idag.mina industrimuggar hänger nu på den fina ställningen från Jeanne d arc living.

Idag skiner solen här och det är så vackert ute med all gnistrande snö,så det blir till att gå en sväng med hundarna medan solen skiner.
Kram på er och ha en fin dag.
ninni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...