tisdag 30 juni 2009

Dockvagn

Hej på er
Tillbaka från city nu ,oj va det var varmt att gå runt på city så det vart inte lång stund,köpte lite jordgubbar med mig hem från torget som vi ska avnjuta i kväll när familjen kommer hem,har piffat till den gamla dockvagnen och den har fått sin givna plats vid den svarta skänken i sovrummet.Dom gamla barnskorna får stå på golvet som prydnad,tyckte dom passade där bredvid vagnen.
kram på er
ninni

Zinkask

Hej på er i värmen
Tog en tur till Anna-Lena som har butiken Madame Nyberg här i Gävle,då fick denna vackra zink ask följa med mig hem,jag är lite svag för zink som ni kanske vet.
Den är så dekorativ denna vackra ask med bilden av en hortensia, nu lär jag hoppa in i duschen ska var inne i city kl 8.30,så jag får kika in till er andra när jag är tillbaka.
kram o ha det så gott
ninni

måndag 29 juni 2009

Lampett

Halloj där
Hoppas ni inte flyter bort idag,för oj va det är varmt,nästan i varmaste laget.
Jag har iallafall målat om min spegel lampett som jag skrev om för ett tag sen,visste liksom inte hur jag skulle göra,men nu är det gjort och jag är jätte nöjd.

Har shabbat till den med ett slip papper,tro det eller ej men det är den första saken jag har shabbat till själv och oj va det var roligt o va fint det blev.




Har mitt fina love ord i trådarbete hänger på den ,som jag vann i en utlottning på HANNAS FORM o va jag är glad för det.
Kram på er
ninni



Månbord

Halloj på er
Här ser ni mitt senaste blocket fynd ,ett månbord eller två månbord menar jag,jag fick köpa båda två för 1000.- och jag har kollat runt lite och sett att dom tar en hel det för dom och då är det oftast bara ett bord och vad jag förstår så hör det inte till vanligheten att det är mässingshjul på dom.
Kolla vilka fina hjul i mässing.

Det ska naturligtvis målas och gissa vilken färg ?! jo vitt så klart,sen ska det få flytta in i köket framför den ena fönstret ,jag har ett symaskins bord står där nu men det ska få flytta upp till mitt sy rum,det andra ska jag måla och shabba, till sen ska jag nog sälja det.
Ha det nu så gott alla goa människor där ute.
kram
ninni


söndag 28 juni 2009

Järnurna

Hej på er
Köpte mig en svart järnurna härom dagen,som jag tänkte redan när jag köpte det att den skulle få bli vit.
Så jag fram med målarfärgs burken och målade den med vit oljefärg,och så här fin vart den.

Köpte två stycken murgröna med långa revor och gjorde en egen båge,det blev mycke billigare så,jag är helnöjd.
Jag gjorde ett riktigt klipp idag men det får ni se i morgon.
kram på er
ninni






Turkos

Hej på er i värmen.
Jag har totalt snöat in på den turkosa färgen just nu,tycker det är så himla fint,här har jag satt några prästkragar i en av min gamla flaskor jag har.





Jag ska nog ta o köpa lite flera flaskor på någon loppis,det är så himla mysigt med gamla flaskor.
Hade tänkt åka på någon loppis i veckan som varit men har legat sjuk i feber och halsont som många gör nu,det är så typiskt att man ska åka på det när det är så varmt ute.
Men till er som är frisk passa på och njuta och komihåg att dricka mycke vatten.
Kram på er
ninni



lördag 27 juni 2009

Jordgubbar

Hej hopp
Igår blev det jordgubbar och glass till middag,man orkar inte äta varm mat när det är så här varmt ute eller man är liksom inte sugen på det inte jag iallafall.
Jordgubbarna serverade jag i mitt underbart fina fat med tillhörande kanna.




Jordgubbarna avnjöts i dom här vackra skålarna som kommer från house docktor.








Lite kvistar från jasminen fick komma in i går,jag satte dom i den vackra kannan,oj va det doftar ljuvligt av dom.





Idag blir det ännu en dag att ligga inne på soffan har forfarande jätte ont i hallsen och i ett öra så att sitta i solen är inte att tänka på.
Men ha det så gott nu alla goa rara.
kram
ninni






fredag 26 juni 2009

Krans med spetsar och band

Hej
idag har jag gjort en krans av spetsar och band som jag klippt av linnetyg och bomullstyg,har sett sådana på olika bloggar men i onsdags när jag var till Tant Elwira fick jag se en live som Jessica hade gjort oj va den var fin , så ja tog o gjorde en till mig själv och så här blev den.





Oj den här bilden blev lite suddig men det sitter en liten tygros på bandet som hela kransen hänger i,på dom andra banden sydde jag dit pärlor men dom syns inte i bild.



Här provade jag att hänga ut den och ni kan tro va det var fint när alla banden vajade i vinden.
kram på er o ha en trevlig eftermiddag
ninni




Volangkjol

Halloj på er
Här ser ni mina volangkjolar som jag sytt till dom fina loppis stolarna som min kära man absolut skulle ha med sig hem när vi var på loppis sist,men va ska vi ha alla stolar sa jag till honom, ja det ordnar sig sa han jag går in och köper dom,han kom ut med stolarna och hade dessutom prutat en hundring på dom.
Jag är riktigt nöjd med dom och jag tror jag ska behålla dom som dom är,vi diskuterade i går om vi skulle måla dom vit men vi kunde inte bestämma oss ,så dom får vara så här så länge.

Jag sydde fast en liten spets längs ner på volangen.
Det verkar bli lika varmt ute i dag också så man får passa på att tvätta och hänga ut.
kram på er !!
ninni


torsdag 25 juni 2009

Provdocka

Halloj på er
Nu har jag fått hem min provdocka som snälla Jessica som har gårdsbutiken Tant Elwira beställt hem åt mig , tack snälla goa du för att du ordnade det här till mig,jag är så himla glad och tacksam för det.
Har länge velat ha en provdocka tycker det är så himla dekorativt,här hängt en vintage sjal på den nu.

Å kolla in sömmen på ena sidan så himla snyggt hur nu en söm kan vara snygg, fniss...


Här lite enklare med bara ett pärl hallsband runt,det är fint det med.








Ja jag är ialla fall himla nöjd med min provdocka.
Idag ska jag försöka orka måla en järnurna som jag har köpt,den är svart nu men ska bli vit,alltid retar det nån eller hur?! fniss..... det är nästan så det triggar igång en nu så här efter åt när man har fått smälta den elaka kommentaren,man känner liksom nu jävlar ska hon eller han få se på faan, så därför kommer jag någon gång under sommaren öppna mitt växthus för lite loppis försäljning och hantverk , ja vi får se när det blir,åter kommer om detta.
kram på er o ha en go dag i solen,själv har jag ont i halsen o feber så det blir nog att ligga inne eller i hängmattan idag.
ninni





onsdag 24 juni 2009

Färdig målat






















Halloj på er
Först vill jag tacka för allt stöd som jag har fått från alla goa människor där ute,det känns mycke bättre idag,man börjar nästan tvivla på sig själv och sitt sätt att tänka när man får sådana kommentarer,jag har fått lära mig att gör bara saker du tycker är roligt och som ger dig positiv energi,och det är precis det jag försöker göra , men tydligen är det folk som retar sig på det,som jag skrev till någon av er så har min man hjälpt mig att måla till 90% av allt för jag känner att orken tryter ibland,vi hade tex.våra barn med respektive och barn barn hos oss på midsommar afton,jag fick gå och lägga mig kl 2000 för då orkade jag inte med mera,och min familj har full förståelse för det vilket jag är så tacksam för.
Jag skulle lika gärna kunna lägga mig ner och ge upp och inte göra nånting,tror inte att någon människa skulle må bättre av det.
Och det värsta av allt så tror jag att det är någon i min närhet som skrivit den elaka kommentaren för det finns ingen annan som kan veta hur jag har det hemma,men det verkar den här personen tro sig veta.
Ja nog om detta, jag vill att min blogg ska ge positiv energi till alla där ute och till mig själv.
Köks möblerna är ialla fall klara nu och jag är jätte nöjd med dom,vi ska sätta nytt tyg på stolarna bara och sen ska det sys nya volang kjolar lånade en volang kjol från matsalen och provade på en av stolarna när jag fotade.
Tog en tur till Madame Nyberg i går också för att köpa några fler gamla handukar med monogram,som ni ser så har jag en av dom som duk på köksbordet. och du Anna-Lena tack för att du tog dig tid att lyssna på mig,du är så himla gullig jämt.
Lite kvälls mys vart det när resten av familjen hade gått till sängs, då tände jag alla ljusen och satt där för mig själv och bara mös en stund,den var riktigt ro givande.
Kram och stort tack för alla uppmuntrande kommentarer!!
ninni






tisdag 23 juni 2009

Är det de här jag behöver?

Hej
Känner mig väldigt ledsen i dag efter rehabmötet och då kommer denna kommentar till mig från en ANONYM vilket jag tycker är så fegt att inte våga stå för vad man har att säga vågar man inte det så ska man nog vara tyst annser jag ,här kommer kommentaren jag fick


Trött? Tycker du verkar full av energi. Målar och pysslar hela tiden+tar hand om hundar och hus.Inte så konstigt om du inte orkar jobba.....

Tack hörö du det värmer????!!!!!

Ha inte åsikter du inte vet något om.
ninni

Anna Fleberg

Halloj
Idag fick jag den här fina i brevlådan,min fina vinst på utlottningen på bloggen HANNAS FORM,och gissa vad jag är nöjd och glad.


Jag vet inte riktigt var jag ska hänga den,vill ha den överallt så jag kan kika på den hela tiden.






Här provade jag att hänga upp den på mitt gamla badkar på ben.
Ja det vart riktigt jobbigt på rehab mötet idag bröt ihop totalt så vi fick bryta,dom ställer orimliga krav på en person som är trött och utarbetad .helt otroligt där sitter dom och säger att den 20 auguasti ska du börja jobbba igen på halvtid , hur kan som veta att jag mår bra då,sen att byta arbetsuppgifter gick tydligen inte heller det finns inte utrymme för det.
Ja ja nog klagat för idag jag blev iallafall glad när jag kom hem och fick se att jag fått min vinst.
kram på er o ha det så gott
ninni




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...